Om oss

Johanna

Johanna är född 1986 och har hållit på med hästar sedan 7 års åldern. Började likt många andra på ridskola där första favorithästen visade sig vara en Connemara - King Blue.
Gick hästhållning - naturvetenskap på gymnasiet men sadlade sedan om och är idag legitimerad distriktssköterska. Utbildad seminassistent i Manchester 2020, driver Villtofta Semin.

"En gång Brolöten, alltid Brolöten". Ridläger på Brolöten 1999 och 2000 satte sina spår och Johanna köpte sin första egna connemara, Brolötens Grafit RC 70, när hon var 20 och efter det har det bara rullat på.

Johanna har erfarenhet av att visa häst på utställning, premiering, treårstest, kvalitétstävlan samt hingstpremiering. Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp med att visa din häst på utställning eller träna inför treårstest. Goda referenser finns!

Djuren

Alfons (Lisar's Never Ending Story), är en kinesisk nakenhund född 2010. Alfons är Johannas trogne följeslagare som följer med i vått och torrt. Har sovit sig igenom RIKS-utställningar, treårstest och flertalet styrelsemöten.  Alfons är kanske inte den mest optimala stall-hunden men han har ett speciellt band med samtliga ponnyer genom åren.

Lyrica & Robyn är gårdens två får av rasen Gotlandsfår. Dessa väldigt trevliga och tama damerna arbetar som gräs- och kantklippare på gården sedan hösten 2022.

Agoj är en honkatt född 2021. Agoj är stallets nyaste medlem, född i Vederslövs herrgård. Fann Alfons direkt och röjer numera bland allt som går att flytta på gården. En mästare

på att fånga flugor! Agoj är den typiska katten, endast kelen om hon så själv önskar. Har hittills avverkat 2 av sina 9 liv genom att falla fritt 3 meter ner i källaren och bli kliven i magen av ett föl hon tyckte att hon skulle ligga under. Stryker sig också gärna mot Bingos ben medan han går.

Ester II är dotter till Agoj, född i maj 2022. Ester är en otroligt kelig och pratsam liten tjej. Ester avverkade ett liv när hon försökte fånga Bingos ena framhov i rörelse och hamnade under den. Kom undan med blotta förskräckelsen och lite ont i en tass. Ester hänger gärna i svansen på Valorous Vienna eller sover gott på någons huvud. Ester är givetvis döpt efter the original Ester.

Im memoriam

Bullus var en liten honkatt född 2013 som tragiskt nog gick bort i en olycka på gården i juni 2020. Bullus var inte som alla andra katter utan påminde mer om en kattunge till storleken. Snabb som attan och bara kelig när hon så önskade. Fick flera fina kullar kattungar som alla blev mycket större än henne. Du är otroligt saknad lilla katt.

Ester var en honkatt född 2013 - 2022. Ester var stallets mästerkatt. Hon tog allt från sorkar till fladdermöss. Inte en mus har setts till i stallet sedan hon flyttade in. Ester var en otroligt kelig och tillgiven katt som gick under smeknamnet "Kompis" hos grannarna. Allra bäst var att få ligga på mattes axlar och mysa i stallet. Ester togs bort under våren 2022 på grund av sjukdom och är oändligt saknad här hemma.